Casa Bricchetto

Ontdek Piemonte vanuit deze vrijstaande villa met privézwembad in Mombarcaro

Corsi e cucina

Slow Food

Trends als eerlijke voeding, regionale producten en ingrediënten met échte smaak zijn grotendeels aan deze Italiaanse regio voorbij gegaan. Waarom...? Hier zijn deze termen al eeuwenlang de standaard! Het is dan ook niet verrassend dat de Slow Food beweging juist vanuit Piemonte is ontstaan.
Degene die Italië al eens hebben bezocht weten hoezeer eerlijk eten, ingrediënten uit de streek en aandacht voor het bereiden is vervlochten in de Italiaanse cultuur en het dagelijks leven. Je hoeft maar een willekeurige kiosk binnen te lopen en het valt direct op dat de tijdschriften hier niet gaan over auto's, computers of lifestyle, maar over eten, koken en kookgerei. Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel pagina's gevuld kunnen worden met de nieuwste pastarecepten of modellen pizza-ovens. Is een Bolognesesaus in Noordwest-Europa vaak het laatste ingrediënt dat nog even snel door de pasta wordt geroerd. Hier begint het bereiden van deze saus vaak al 24 uur voor de maaltijd en wordt juist de verse pasta op het laatst gemaakt. De specialiteiten van deze streek zijn kazen, eekhoorntjesbrood en de exclusieve witte truffel van Alba.

Wij bieden u de gelegenheid de échte Piemontese keuken te ontdekken met onze kookworkshop. U gaat met een echte Italiaanse "mamma" naar de lokale markt om ingrediënten te kopen om deze vervolgens te bereiden tot een authentieke Piemontese maaltijd. Onder het genot van een regionale wijn neemt u natuurlijk uitgebreid de tijd om te genieten van uw kookkunsten.

Vita d'Arte

Onthaasten, langzaam leven en aandacht voor elkaar en voor jezelf?
Zet de werkstress, het fileleed en het drukke alledaagse van je af met een van onze themaworkshops. Kunst, schoonheid en wetenschap zijn van oudsher diep geworteld in het Italiaanse leven. Niet als aparte vakgebieden, maar als universeel instrument om de creativiteit te uiten. Michelangelo, Leonardo da Vinci, Dante Alighieri, Boccaccio, Fellini, Bertolucci, de voorbeelden zijn eindeloos. Illustratief voor de Italiaanse kunsten is dat een mecenas zijn welvaart ter beschikking wilde stellen aan kunstenaars, geleerden en sporters zodat zij zich, vrij van aardse zorgen, volledig konden wijden aan hun artistieke uitingen.

Treed in de voetsporen van de Italiaanse meesters en vraag naar onze activiteitenweken schilderen, poëzie- of reisverhalen schrijven.

Wijnproeverij

De Italianen hebben het lang geheim weten te houden; de beste wijnen ter wereld komen uit Piemonte! Liefhebbers kunnen vanuit Casa Bricchetto zelf proeven of deze stelling klopt. Een bescheiden regionale "cascina" (ca. 65.000 flessen per jaar) stelt zijn deuren open voor gasten van de vakantiewoning om de regionale Barbera, Barbaresco en Asti kwaliteitswijnen aan een smaaktest te onderwerpen.

Voor gasten die liever op eigen gelegenheid de regionale wijnen willen ontdekken ligt de exclusieve Barolowijnstreek in de nabijheid van de villa.

Speciaal verzoek?

Voor speciale verzoeken kunnen wij onze lokale contacten informeren naar de mogelijkheden. Gebruik daarvoor het contactformulier om uw wensen kenbaar te maken.